– Booking af tider i ambulatorier

Nem og sikker booking og håndtering af prøvetagning i ambulatorier
Blodprøvebooking understøtter ambulatoriet, lægen og borgeren ved booking af prøvetagning i ambulatorium. Med Blodprøvebooking kan ambulatorierne let planlægge og optimere deres ressourcer og kapacitet i forbindelse med prøvetagning på patienter i selve ambulatoriet.

Hvordan foregår det?
Når lægen rekvirerer en prøvetagning, lægges rekvisitionen på rekvisitionshotellet, og der er her mulighed for at tilvælge automatiske påmindelsesbeskeder til patienten med link til blodprover.dk.

Når prøvetagningstidspunktet nærmer sig, sendes der automatisk en påmindelse til patienten (såfremt dette er valgt) om at booke en tid til prøvetagning på det ønskede ambulatorium.

Der vises kun de tider, hvor prøverne kan tages/udføres, og der tages højde for rekvisitionens indhold. Det sikrer, at prøven kan tages den pågældende dag, og der afsættes den korrekte mængde tid til prøvetagningen.

Der tages bl.a. højde for blod, EKG, prøver på børn, glukosebelastning, projektprøver m.m. samt en række andre regler. Det sikrer, at laboratoriet ikke skal sende patienten hjem igen. Dagen før selve prøvetagningen sendes der endnu en påmindelse om mødetidspunkt til patienten.

Når patienten møder op på laboratoriet, trækkes et nummer, hvorved patienterne indkaldes via en kaldetavle/skærm. Har patienten ikke booket en tid, kan patienten booke en ledig tid samme dag, hvis der er flere ledige.

Bioanalytikeren kan på sin skærm se, hvilke patienter der har trukket et nummer, og vælge hvilken patient, der er den næste, der skal kaldes ind.

Fordele

  • Bookingen tilpasses rekvisitionen, så de nødvendige faktorer for prøvetagningen er tilgængelige.
  • Såfremt påmindelser er tilvalgt, vil patienten automatisk få tilsendt en besked om at bestille tid og en påmindelse dagen før prøvetagningen.
  • Der er fuld konfiguration af ressourcer, kapacitet og regler samt styring af prøvetagningskapacitet i bestemte tidsrum.